Menő faldekorációk a nappalidba!

A nappali a lakás központi helyisége, itt tartózkodunk a legtöbbet az otthon töltött időből éberen, itt fogadjuk a vendégeinket, ezért jó, ha a funkcionális dolgok mellett hangsúlyt fektetünk a dekorációra is. Összegyűjtöttem 10 ötletet, ami segíthet inspirálódni.

 

1. Fa panelek kombinálása kőburkolattal. Vigyázzunk arra, hogy a kiválasztott termék valóban kő legyen – az árkategóriából fel fogjuk ismerni. Azonban mindenképp megéri a minőséget választani, ha minőségi összhatást szeretnénk elérni.

2. Ebben az enteriőrben a klasszikus elegancia keveredik a modern stílussal. A bútor felújítással értéket mentünk és emeli a helyiség színvonalát. A modern hatás kedvéért a képeket nem rakták paszpartu, csak üveg mögé – erre a későbbiekben látunk más megoldást.

3. Íme egy fém polcrendszer, mely könnyed, légies hatású. Vigyázat, ahhoz hogy ez a hatás megmaradjon, nem lehet rajta túl sok apró tárgy! A dekor tárgyakat rakjuk vegyesen: kerülhet rá váza, kisebb növény, mécses, néhány könyv, szögletes és henger formájú tárgyak vegyesen.

4.  Szintén egy galériafal, ennek két fő érdekessége, amit mindannyian látunk, de nem biztos, hogy elsőre tudatosul bennünk: I.) a képkeretek betöltik az egész falat, ettől nagyvonalú hatást keltenek II.) a képkeretekben használt paszpartu nem a hagyományos szögletes, hanem a sarkok le vannak kerekítve. Egyébként az indusztriális jellegű környezetnek jót tettek a színes, kárpitozott székek is.

5. Bevállalósak dekorációja az alábbi kompozíció. Monokróm színvilággal homogén összhatás érhető el. Szintén értékmentés, össze lehet gyűjteni a családi ereklyéket és a Vatera, valamint az „Ecseri Bolhapiac” is remek lelőhely lehet.

NappaliFal_05

6. Akinek illik az ízlésvilágába, használhat kézműves termékeket is faldekorációként. Ezzel egyúttal helyi művészeket támogatunk. Továbbá hozzájuthatunk internetes adásvétel útján vagy kézműves vásárokon, csak néhány példa a Balaton környékéről: káptalantóti Liliomkert piac, tihanyi Piac Placc, de ha ellátogatunk a Művészetek Völgyébe (Kapolcs), ott is találhatunk különlegességeket.

NappaliFal_06

7. Díszlécből tetszőleges kompozíció állítható össze. Ez a megoldás leginkább a nagy belmagasságú, polgári lakásokban mutat jól.

NappaliFal_07

8. Sokan vannak, akik valamilyen gyűjtő szenvedélynek hódolnak. Ha valaki apró figurákat gyűjt, akkor ilyen egyedi módon is elhelyezheti őket a lakásban.

NappaliFal_08

9. A 3D fali panel is egyedi megoldás lehet, mint például az alábbi a beépített hangulatvilágítással.

NappaliFal_09

10. És a végére egy nem hétköznapi megoldás: a függőleges falfelületen díszléc, a mennyezeten kör alakban stukkó és tapéta. Ez a helyiség fókuszpontja, jól megosztja az egyébként hatalmas nagy teret.

NappaliFal_10