Ötletek Dolgozószobára

A mai világban egyre nagyobb az igény otthonunkban egy mini „iroda” kialakítására. Ennek több oka is van: egyrészt minden háztartásban van több elektronikai eszköz – asztali számítógép, notebook, nyomtató, tablet, hogy csak a legalapvetőbb dolgokat említsük -, ezeket el kell tudni helyezni valahová. Továbbá népszerű a vállalkozói lét, a freelancer életmód, mely mobilitást követel. Ezen kívül egyre több nagy cég üzletpolitikájának része a home office támogatása – ezzel működési költséget takarítanak meg, egyúttal támogatják a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését. Az alábbiakban az otthoni iroda kialakítására talál ötleteket, 1-2 fő részére.

Íme egy alap változat, a legszükségesebb dolgok elhelyezésére. Nem kell hozzá más, mint egy szimpla bútorlap, amit a falra rögzítünk, néhány polc, egy kényelmes szék és pár dekor elem. Ha nem az ablak mellett találtunk helyet, ne feledkezzünk el a megfelelő világításról sem.

Amennyiben van lehetőség külön dolgozószoba berendezésére, akkor érdemes elhelyezni egy lábtartós fotelt is, így lehetőségünk lesz egy kis munkaközi relaxációra, elmélkedésre is.

Ez a légies, könnyed bútorzat akár a nappali egyik szegletében is elhelyezhető.

Remek, ha van lehetőségünk az ablak elé helyezni az asztalt, mert ez lenne egyébként az ideális helye. Főleg, ha egy szép kertre nyílik kilátás.

Előfordul, hogy csak egy kis falfülke adódik a dolgozó rész kialakítására. 

Egy másik példa a beugróra, ha egy átjáróban alakítjuk ki a dolgozó részt.

Erkély (loggia) beépítés során nyert területet is hasznosíthatjuk erre a célra. Plusz pont, ha még a kilátásunk is pazar 🙂

És az ígért példa a kétszemélyes otthoni irodára. A polcrendszerben variálhatjuk a nyitott és zárt részeket. Fontos: aki rendszeresen végez otthon számítógéphez kötött munkát, az mindenképp szerezzen be egy ergonomikus széket.  A munkaállomásokat elhelyezhetjük egymás mellé…

… vagy egymásra merőlegesen, mint itt…

… és itt:

Képek forrása: Pinterest